8 Ekim 2008 Çarşamba
ŞEKER HAMURUNDAN HALAT YAPIMI
Şeker hamuru ile kapladığımız pastalarımızın kenarlarını değişik süslemelerle tamamlayabiliriz. Bugün sizlere şeker hamurundan halat yapımı ile ilgili bilgi vermek istedim. Aslında bakıldığında çok basit gibi görünse de bu sizi yanıltmasın.
1.Öncelikle seçtiğiniz renklerde şeker hamurunu düz bir zemin üzerinde istediğiniz kalınlıkta kalem formu vererek açın.
2.Hamurları yanyana koyun. Ortasından başlayarak yavaş yavaş birbirlerine sarın. Bu aşama gerçekten dikkat istiyor. Halatınızda kopmalar ya da kalınlığında bozulmalar olabilir.
3.Tamamını birbirine sardıktan sonra pastanızın kenarlarına bir fırça yardımıyla hafifçe su sürün. Hazırladığımız halatı pastanın çevresine saralım. Uzun gelen kısmı keselim ve iki ucu birbiri ile birleştirelim.
Hepinize kolay gelsin....
Kaydol:
Kayıt Yorumları (Atom)
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder