22 Ekim 2008 Çarşamba

PORTAKAL LİKÖRLÜ ÇİKOLATALI COLETTE

14 adet için

115 gr bitter çikolata kareler halinde kesilmiş

İç malzemesi

65 gr bitter çikolata
25 gr tuzsuz tereyağı
30 ml portakal likörü
60 ml çırpılmış koyu kaymak

Hazırlanışı

1.Çikolatayı ısıya dayanıklı bir kaseye koyalım. Benmari usülü eritelim.
2.Küçük temiz bir resim fırçası ile 14 adet küçük kek kapsülünün içine eritilmiş çikolata sürelim ve bekletelim. Aynı işlemi üç dört defa tekrarlayalım. Çikolata oda ısısında donduktan sonra kağıtları dikkatlice soyalım.
3.İç malzemesi için çikolata ve tereyağını benmari usulü eritelim.
4.Karışım soğuduğunda portakal likörünü ve koyu kaymağı ilave edelim.
5.Bu karışımı sertleşene kadar soğutalım. Sonra çikolata kutularına sıkalım.

Tadı gerçekten çok güzeldi. Ben bir kısmını portakal likörü eklemeden hazırladım, kızım bayıldı.
Hepinize afiyet olsun....
*Kaynak: Türkiye İş BAnkası Kültür Yayınları Dünyanın En Güzel Kurabiyeleri Kitabı

Hiç yorum yok: