17 Eylül 2008 Çarşamba

İTALYAN USULÜ PORTAKALLI BİSKÜVİ

Limoni havalı bir haftanın ortasında size “Tatlılar (Dünya mutfaklarından tatlı tarifleri)” kitabından bir tarifle Merhaba demek istedim. Biraz sert bir kurabiye, ama özellikle değişiklik arayanlar için güzel bir tarif . Bu arada mevsim itibariyle ben Valencia ( sıkma portakal ) kabuğu rendeledim. Şimdilerde Mandalina çıkmaya başladı, ince kabuklu olması ve değişik bir keskin tat vermesi dolayısıyla kullanılabilir, yada Limon rendesi tercih edilebilir.

Malzemeler
175 gr un
200 gr irmik
100 gr toz şeker
100 gr tereyağı
2,5 tatlı kaşığı portakal kabuğu rendesi
2 yumurta

Hazırlanışı
1. Un, irmik, şeker, yağ, yumurta ve portakal rendesini bir tutam tuzla mikserle karıştıralım.
2. Hamuru 15 dakika buzdolabında bekletelim.
3. Bir kaşık yardımıyla hamurdan parçalar alıp tepsiye koyalım ve üzerlerine hafifçe bastırıp şekillendirelim.
4. Yağlı kağıt ile kapladığınız tepsiye aralıklarla dizdiğimiz bisküvileri önceden ısıtılmış 180 derecelik fırında kenar kısımları kızarıncaya kadar pişirelim.

İpucu
Bisküvileri pişirirken mutlaka tepsiyi yağlı kağıt ile kaplayın çünkü tepsiye çok yapışıyorlar ve kırılmadan çıkmıyorlar.

Herkese afiyet olsun...!

Hiç yorum yok: