21 Eylül 2008 Pazar

LİMONLU PEYNİR KREMALI HAVUÇLU KEK

Başucu kitabım niteliğindeki The Australian Woman's Weekly Cakes dergisinde Limonlu Peynir Kremalı Havuçlu Kek tarifi ile haftaya merhaba demek istedim.

Malzemeler
1 cup ( 250 ml) sıvıyağ
1 1/3 cup (250 gr) esmer şeker
3 yumurta
3 cup rendelenmiş havuç
1 cup (120 gr) kırık ceviz
2 1/2 cup (375 gr) kekun
1/2 çay kaşığı karbonat
2 çay kaşığı karışık baharat ( tarçın,zencefil)
Krema için
30 gr tereyağ
80 gr krem peynir
1 çay kaşığı limon kabuğu rendesi
1 1/2 cup (240 gr) pudra şekeri

1. Yağ,şeker ve yumurtayı bir kap içerisinde mikserle krema kıvamına gelene kadar çırpalım.
2. Daha büyük bir kaba transfer edip havuç ve cevizi ekleyelim. Tahta kaşık ile karıştıralım. Karışımı 22 cm lik kek kalıbına alalım.
3. Ön ısıtma yapılmış 180 derecelik fırında 1 saat 15 dakika pişirelim. Fırından çıkardıktan 5 dakika sonra keki kalıptan çıkaralım.
4. Soğumuş keke kremayı sürelim.

Krema hazırlarken
1.Oda sıcaklığındaki tereyağ, krem peynir ve limon kabuğu rendesini bir kap içerisinde mikserle çırpalım.
2.Pudra şekerini ekleyelim.

Hepinize afiyet olsun ve mutlu haftalar............

Hiç yorum yok: