18 Ağustos 2008 Pazartesi

BUTTERFLY KEK

Güzel geçen bir haftasonunun ardından The Australian Women's Weekly Cakes dergisinden hem dekoratif hem lezzeti mükemmel tek kişilik Butterfly Cakes tarifi ile haftaya başlamak istedim.

Malzemeler

125 gr tereyağ ( oda sıcaklığında)
1 çay kaşiği vanilya esansı
2/3 cup ( 150 gr) şeker
3 yumurta
1 1/2 cup ( 225 gr) kekunu
1/4 cup (60ml) süt
1/2 cup (160 gr) reçel
300 ml krema

1. 12'li muffin kalıbına 2 şer adet kapsül yerleştirelim.
2. Yağ, esans, şeker,yumurta,un ve şekeri bir kaba alalım, mikserle düşük hızda tüm malzeme homojen bir kıvama gelinceye kadar karıştıralım. Hızı orta kademeye çıkarıp yaklaşık 3 dakika daha çırpalım.
3. Kaşıkla kapsülleri yarım dolduralım. Önceden ısıtılmış fırında 180 derecede 20 dakika pişirelim
4. Fırından çıkardığımız kekler oda ısısına gelince, bıçak yardımıyla her kekin üzerinden yuvarlak birer parça keselim. Kestiğimiz her parçayı ortadan ikiye keserek kanatları oluşturalım. Keklerin boşluklarına önce reçel daha sonra krema koyalım. Kanat şeklinde kestiğimiz kek parçalarını yerleştirelim. Bu kanatların üzerine taze çilek parçalarıyla ve pudra şekeri serperek süsleyebilirsiniz.

İpuçlarım
1. Bu malzeme ile toplam 24 adet kek elde edebilirsiniz.
2. Reçel seçiminizde koyu kıvamlı bir reçel hatta marmelat tercih ederseniz sonuç daha mükemmel olacaktır. Akışkan reçel kek tarafından emilecektir.
3. Krema yerine krem şanti kullanabilirsiniz.


Herkese afiyet olsun...

Hiç yorum yok: