23 Ağustos 2008 Cumartesi

MİSSİSSİPPİ MUD CAKE ( ÇAMUR KEK )

Mississippi Mud Cake, ismini Amerika'nın meşhur Mississippi nehrinden almaktadır. Bunun nedeni kekin dokusundaki çamur kıvamındaki ıslaklıktır. Tarifim gene The Australian Women's Weekly Cakes dergisinden....

Malzemeler
250 gr tereyağı
150 gr bitter çikolata
2 cup (440 gr) şeker
1 cup (250 ml) sıcak su
1/3 cup (80 ml) kahve likörü
1 yemek kaşığı neskafe
1 1/2 cup (225 gr) un
1/4 cup (35 gr) kekun
1/4 cup (25 gr) kakao
2 yumurta

Hazırlanışı
1.Tereyağı, çikolata, şeker, su ,likör ve neskafeyi orta boy bir tencereye koyalım. Ocağın üzerine alalım ve tahta bir kaşık kullanarak çikolata tamamen eriyene kadar karıştıralım.
2.Karışımı daha büyük bir kaba aktararak 15 dakika soğumasını bekleyelim. Un ve kakaoyu eleyerek karışıma ekleyelim. Yumurtaları da ilave edip karıştıralım.
3.Elde ettiğimiz karışımı 20 cm'lik kek kalıbına boşaltalım.
4.Önceden ısıtılmış 180 derecelik fırında 1,5 saat pişirelim. Fırından çıkardıktan 30 dakika sonra kalıptan çıkaralım.
5.Tamamen soğuduktan sonra kakao ve çikolata rendesi ile süsleyelim. Fotoğraflardan anlaşılacağı üzere ben hindistan cevizi ile süsleme yaptım.

Kek gerçekten muhteşem bir tada sahip....
Hava sıcak oturduğum yerde bile terliyorum ama güzel tadları sizinle paylaşmaktan çok mutlu oluyorum.
Herkese afiyet olsun...

Hiç yorum yok: